مایکروسافت امروز در قالب نسخهی 21H2، دومین آپدیت اساسی ویندوز ۱۰ در سال ۲۰۲۱ را بهطور عمومی منتشر و اعلام کرد که ازاینپس آپدیتهای اساسی تنها یک بار در سال عرضه میشوند.
سرانجام منابع رسمی مایکروسافت دربارهی آیندهی مبهم ویندوز ۱۰ پاسخهایشان را ارائه کردند. بهگزارش ZDNet و بنابر اعلام مایکروسافت، خطمشی سابق مبنیبر انتشار دو آپدیت اساسی برای ویندوز ۱۰ ملغی شده و از امروز که این آپدیت دراختیار کاربران قرار میگیرد، آپدیتهای اساسی بعدی آن تنها یک بار در سال منتشر خواهد شد. این قانون پیشازاین درمورد ویندوز ۱۱ اعمال شده بود.
همچنین، آپدیت بعدی برای نیمهی دوم سال ۲۰۲۲ برنامهریزی شده است و بدینترتیب، آپدیتهای نیمهی اول سال کنار گذاشته خواهد شد. نسخهی 21H2 ویندوز ۱۰ در ویرایشهای Home و Pro تا ۱۸ ماه و ویرایشهای Enterprise و Education تا ۳۰ ماه پشتیبانی خواهند شد و بهروزرسانیهای تجمعی و امنیتی را دریافت خواهند کرد. افزونبراین، نام حلقههای «نحوهی دریافت سرویس» از Semi-Anuual Channel به General Availabilty Channel تغییر مییابد.
این غول ردموندی اعلام کرده است که زیرساخت پشتیبانی از شبیهسازی برنامههای ۶۴ بیتی مبتنیبر معماری x86 نیز که پیشازاین در نسخهی بتای ویندوز ۱۰ آرم در حال آزمایش بود، به ویندوز ۱۱ آرم انتقال مییابد و این قابلیت دیگر دردسترس ویندوز ۱۰ آرم نخواهد بود.
تغییرات آپدیت نوامبر ۲۰۲۱ ویندوز ۱۰
آپدیت 21H2 که بهعنوان آپدیت نوامبر ۲۰۲۱ ویندوز ۱۰ نیز شناخته میشود، تغییرات چشمگیری بههمراه ندارد و بیشتر بر پایداری و رفع مشکلات تمرکز دارد؛ ازاینرو، تفاوت چندانی با بهروزرسانیهای تجمعی نخواهد داشت. حجم این آپدیت حجم اندک است و با نصبی ساده و سریع برای افرادی اعمال میشود که نسخهی ۲۰۰۴ و جدیدتر ویندوز ۱۰ را نصب کردهاند. در فهرست تغییرات، تنها شاهد اضافهشدن این چند ویژگی مختصر هستیم:
- پشتیبانی از استاندارد WPA3 H2E با هدف بهبودیافتن امنیت شبکه وایفای
- ویندوز هلو برای کسبوکارها اکنون از مدلهای ساده و بدون نیاز به رمزعبور برای دستیابی به حالت Deploy-To-Run در عرض چند دقیقه پشتیبانی میکند.
- پشتیبانی از قابلیت استفاده از پردازندهی گرافیکی بهمنظور انجام محاسبات کمکی برای CPU در زیرسیستم ویندوز برای لینوکس (WSL) و Azure IoT Edge برای لینوکس در ویندوز (EFLOW) بهمنظور بهبود یادگیری ماشین و سایر گردشهای کاری مبتنیبر محاسبات متمرکز
این نسخه چندین وصلهی امنیتی را در بسیاری از اجزای مختلف ویندوز اعمال میکند و اقداماتی برای همراستاکردن بهروزرسانیها و قابلیتهای موجود در ویندوز ۱۰ با ویندوز ۱۱ صورت گرفته است، یکی از این اقدامات، انتشار نسخهی جدید مایکروسافت استور برای کاربران ویندوز ۱۰ در چند هفتهی گذشته بود.
پشتیبانی از ویندوز ۱۰ تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟
مایکروسافت به پشتیبانی و ارائهی بهروزرسانیهای ویندوز ۱۰ تا اکتبر سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد داد و پسازآن کاربران برای ادامهی استفاده از ویندوز در رایانههای فعلی خود با سه گزینه بیشتر مواجه خواهند بود: ۱. در ویندوز ۱۰ بمانند و خطرهای ناشی از دریافتنکردن بهروزرسانیهای امنیتی را به جان بخرند؛ ۲. ویندوز ۱۱ را بهاجبار روی رایانهی ناسازگار (از دیدگاه مایکروسافت) نصب کنند؛ ۳. به سیستمعاملهای دیگری نقلمکان کنند.
مقالههای مرتبط:
- مایکروسافت به پشتیبانی از ویندوز 10 در سال ۲۰۲۵ خاتمه میدهد
- ویندوز ۱۱ در مقابل ویندوز ۱۰؛ آیا ارتقا به جدیدترین سیستم عامل مایکروسافت ضروری است؟
کاربرانی که هماکنون ویندوز ۱۰ بیلد ۲۰۰۴ یا جدیدتر در رایانهی آنها در حال اجرا است، میتوانند از قسمت تنظیمات به بخش Update & Security مراجعه و روی Windows Update کلیک و بهطور مرتب وجود بهروزرسانی را بررسی کنند.
ممکن است بسیاری از کاربران در بدو انتشار آن را مشاهده نکنند؛ چراکه مایکروسافت معمولا آپدیتهای اساسی را بهصورت تدریجی و در ابتدا برای دستگاههایی ارائه میکند که تجربهی کاربران در آن با مشکل مواجه نشود.
افزونبراین، ممکن است کاربران اعلان ارتقا به ویندوز ۱۱ را در صورتی مشاهده کنند که دستگاهشان واجدشرایط دریافت آن باشد. در این صورت، کاربران به انتخاب خود میتوانند بهجای آپدیت به این نسخه، ویندوز ۱۱ را دانلود و نصب کنند. همچنین ،مایکروسافت اعلام کرده است که روند ارتقای دستگاههای واجدشرایط به ویندوز ۱۱ سریعتر شده و اکنون بهطور گسترده دراختیار کاربران قرار گرفته است.
عرضه نسخه بهبودیافته MIUI 12.5 برای برخی از گوشیهای ردمی لغو شد سامسونگ برخی از ویژگیهای گلکسی واچ 4 را برای ساعتهای گلکسی قدیمیتر مبتنیبر تایزن منتشر کرد مدیر کل ردمی از معرفی رابط کاربری MIUI 13 تا پایان سال ۲۰۲۱ خبر میدهد سامسونگ احتمالا هفتهی آینده رابط کاربری One UI 4 را برای سری گلکسی S21 منتشر خواهد کرد صفحه آبی مرگ در آپدیت اخیر ویندوز 11 بازگشته است منبع zdnet
متن خبر